Referentie RS485: Pluimveebedrijf Evert

Referentie RS485: Pluimveebedrijf Evert

Doordat salderen in Nederland vanaf 1 juli 2013 verruimd is tot onbeperkt salderen, is het voor boeren met een hoog eigen verbruik zeer aantrekkelijk om zoveel mogelijk zonnestroom op te wekken. Het salderen is als een vorm van subsidie te zien. Doordat er per kWh veel te verdienen valt en de prijzen van zonnepanelen zijn gedaald is de terugverdientijd van de investering, in een zonnestroominstallatie, inmiddels ruim onder de 10 jaar gedaald . Na de terugverdientijd, 10 jaar, is de zonnestroom gratis!

Er is maar één probleem: bovenstaand verhaal gaat alleen maar op als je kleinverbruiker bent met een maximale net-aansluiting van 3x80A. Dit limiteert de zonnestroominstallatie tot maximaal 55 kWp zijnde ca. 50.000 kWh jaaropbrengst. Wanneer je de opbrengst hoger wil maken door de installatie groter te maken is dit niet mogelijk.

Om dit te omzeilen heeft IBC SOLAR de Power Controller ontwikkeld. Met maar twee standaard componenten is het mogelijk er voor te zorgen dat er nooit meer dan 3x80A wordt teruggeleverd aan het net. Terwijl er tegelijkertijd veel meer Solar vermogen wordt opgewekt.

Snelle hardware en krachtige software zorgen ervoor dat dit geheel automatisch en veilig gebeurt. Er kunnen zelfs elektrische verbruikers aan- en uitgeschakeld worden zodat het opgewekt vermogen nog hoger kan worden. “Smart Grid’s” betekent uiteindelijk “Smart Boeren”.

Datum inbedrijfname: Mei 2014

Ligging: Hollandscheveld, Nederland

Installatiegrootte: Fase 1: 58,5 kWp
Fase 2: 46 kWp
Totaal: 104,5 kWp

Jaarlijkse opbrengst: 94 MWh

CO2 vermindering: 56 ton/jaar

Omvormers: 3x Sunny Tripower 17000TL-10
2x Sunny Tripower 20000TL-EE

Zonnepanelen: 416x IBC PolySol 250 DS

Installateur: Installateur: Mijn Energiefabriek bv/ Loohuis installatietechnieken
Installateur Power Controller: IBC SOLAR BV

Vragen ? Praat met een expert SMA
Neem contact met ons

Ontdek meer SMA referenties in Nederland
Ga naar overzicht