Commerciële systemen - Veghel & Zwijndrecht, Nederland

Commerciële systemen: ThyssenKrupp Materials

Het project is een van de eerste grote PV systemen die in Nederland met een SDE+ subsidie werd gebouwd. De klant moest snel opbrengst hebben van zijn investering. Dus was er veel druk om zo snel mogelijk te beginnen bouwen. Dit was een uitdaging, niet alleen wegens de tijdsdruk maar ook omdat er weinig zulke systemen zijn in Nederland. Zo zijn er extra controles en strenge normen waar de installatie aan moest voldoen.

De keuze van de omvormer en montagesystemen waren ook heel belangrijk. In Veghel zijn er twee sites met een combinatie van een plat en hellend dak, dit moet elektrisch ook allemaal kloppen. Voor de montage heeft Ikaros Solar een unieke techniek toegepast. Ze hebben met laserstralen de meting gedaan en nadien geprojecteerd op het dak om de juiste bevestigingsplaatsen aan te duiden. Ikaros Solar koos voor SMA wegens de combinatie van prijs en efficiëntie en wegens de grootte van de omvormers. De Sunny Tripower 60 beperkt het aantal omvormers zonder terug te moeten vallen op een centrale omvormer.

Sunny Tripower 60 with Inverter Manager

Ligging
Veghel & Zwijndrecht, Nederland

Datum inbedrijfname
juli 2015

Installateur
Ikaros Solar

Installatiegrootte
2,2 MW

Jaarlijkse opbrengst
2204 MWh

CO2 vermindering
3660 ton

Omvormers
30 x Sunny Tripower 60

Zonnepanelen
13 200 x Solar Frontier

Bent u een installateur? Deel uw SMA projecten met ons!

Als uw referentie geselecteerd wordt door SMA Benelux, zal deze gepubliceerd worden op onze website en/of op onze sociale mediakanalen.

Vul het online formulier in
Deutsche Schule Shanghai mit STP

Vragen ? Praat met een expert SMA

Neem contact met ons

Ontdek meer SMA referenties in Nederland

Ga naar overzicht