Het kloppend hart voor elke thuis

Hybride omvormer: Sunny Tripower Smart Energy

De Sunny Tripower Smart Energy is de compacte twee-in-één oplossing voor zonnestroomvoorziening in elk huis. Gratis zonnestroom produceren, opslaan en verbruiken is met dit toestel extra efficiënt en flexibel. Met deze hybride omvormer bereidt u uw installatie voor op het einde van de salderingsregeling in Nederland of de invoering van het capaciteitstarief f in Vlaanderen. Zo bent u klaar voor slim en ecologisch energieverbruik zonder zorgen over uw energiefactuur en met behoud van comfort.

Schrijf u hier in voor een webinar of opleiding. 

Voordelen van opslag

Besparen op de aankoop van dure energie

Lagere netkosten in Vlaanderen door het vermijden van verbruikspieken

Gratis zonnestroom verbruiken, zelfs wanneer de zonnestroominstallatie er geen produceert

Overtollige stroom opslaan en zo overbelasting van het net vermijden

Het kloppend hart van SMA Home Energy Solution

SMA Home Energy Solution is de perfecte combinatie van hoogwaardige toestellen, intelligente besturing en uitstekende service. Dankzij de modulaire opbouw is een voordelige start mogelijk. Het systeem kan daarna gemakkelijk op elk gewenst moment worden uitgebreid – afhankelijk van uw budget en uw behoeften. Met de Sunny Home Manager als brein en de Sunny Tripower Smart Energy als kloppend hart van de installatie, kunt u elke woning stap voor stap omtoveren tot een echte Smart Home met optimaal gebruik van de eigen zonnestroom.

Sunny Tripower Smart Energy

De voordelen in één oogopslag

Snel laden haalt het maximum uit elke weersituatie

De Sunny Tripower Smart Energy laadt de batterij meer dan twee keer zo snel op. Zo haalt de zonnestroominstallatie meer energie uit het beschikbaar aantal uren zonneschijn in de overgangsmaanden of tijdens dagen met bewolking die in ons klimaat veelvuldig voorkomen. Hierdoor is er meer zonnestroom in huis beschikbaar voor later en dat maakt een groot verschil op uw energiefactuur.


Slim laden voor meer opbrengst en rendement

Bij een installatie met extra veel zonnepanelen kunt u het overschot aan zonne-energie slim benutten wanneer u de Sunny Tripower Smart Energy combineert met de Sunny Home Manager. Zo gaat er geen energie verloren. Dat is nuttig bij installaties met extra veel zonnepanelen.


Zekere stroomvoorziening, ook bij een stroomstoring

In het geval van een storing van het openbare stroomnet, is het belangrijk dat bepaalde verbruikers zoals de verlichting en belangrijke toestellen verzekerd blijven van stroomtoevoer. De geïntegreerde back-upstroomfunctie, maakt dit mogelijk. De zonnepanelen blijven stroom leveren en de Sunny Tripower Smart Energy laadt de thuisbatterij verder op. Een aparte ontkoppelkast hoeft niet meer.


Slim energiebeheer met de Sunny Home Manager

Uw stroomvoorziening is belangrijk, zeker nu steeds meer mensen beschikken over een elektrische auto en overstappen naar een warmtepomp door de stijgende gasprijs. De Sunny Home Manager, het slimme besturingscentrum van SMA Home Energy Solution, stuurt toestellen die veel verbruiken, laadpaal en opslag aan en houdt daarbij rekening met uw verbruiksprofiel en uw prioriteiten in combinatie met de weersvoorspelling.


Meer opbrengst met SMA Shadefix

SMA ShadeFix is geïntegreerde software die het rendement van uw zonnepanelen optimaliseert in alle omstandigheden. Ook wanneer er schaduw is.


Maximale prestatie met SMA Smart Connected

SMA Smart Connected zorgt ervoor dat uw installatie optimaal blijft werken. Zodra het systeem een storing detecteert, stuurt het automatisch een melding naar uw installateur die zorgt voor een snelle oplossing.


Klaar voor het capaciteitstarief

Op 1 juli 2022 voert de Vlaamse netbeheerder Fluvius het capaciteitstarief in. Daardoor zal een deel van uw energiefactuur worden berekend op basis van uw piekverbruik. Concreet zult u minder betalen wanneer u het netwerk minder belast door pieken in uw netstroomverbruik te vermijden. Met het capaciteitstarief wil de Vlaamse netbeheerder ons aanzetten om het verbruik van netstroom zoveel mogelijk te spreiden.

Met de Sunny Tripower Smart Energy in combinatie met de Sunny Home Manager kunt u uw verbruikspieken perfect afvlakken. Bereid u nu al voor door de gegevens over uw maandpieken bij te houden. Dat kan heel eenvoudig wanneer u al over een digitale meter beschikt: surf naar mijn.fluvius.be en activeer de optie ‘kwartierwaarden’. Zo kan Sunny Home Manager vanaf de invoering van het capaciteitstarief uw energiebeheer slim afstemmen op uw verbruiksprofiel voor peak load shaving en een lagere energiefactuur.

Registreer u nu voor ons live webinar over de SMA hybride omvormer

Nu registreren
Download hier de SMA Home Energy Solution brochure

Download

Download hier de SMA Home Energy Solution brochure

Download de brochure

Voor huiseigenaren

Vind nu een erkende SMA installateur bij u in de buurt

Nu installateur zoeken

Voor vakmensen en planners van zonnestroominstallaties

Vind nu een SMA verdeler

Nu verdeler zoeken