Autonome energievoorziening in een handomdraai met de nieuwe SMA Sunny Island 6.0H/8.0H

Niestetal, 18 september 2012 – voor alle off grid systemen die niet op het elektriciteitsnet aangesloten zijn, biedt SMA Solar Technology AG vanaf heden de nieuwe off grid omvormer Sunny Island 6.0H/8.0H aan. De toestellen zijn robuust dankzij de hoge beschermingsklasse IP54, hebben een groot temperatuurbereik, zijn flexibel inzetbaar dankzij 99 mogelijke systeemconstellaties en daarenboven eenvoudig te installeren en te gebruiken. De combinatie van beproefde SMA technologieën en intelligente innovaties maken van de nieuwe Sunny Island omvormers een echt allesomvattend "zorgeloos" pakket voor het vermogensbereik van 3 tot 300 kilowatt.

De vernieuwde eenvoud van de SMA off grid omvormers begint al bij de naam. Sunny Island 6.0H/8.0H geeft in één oogopslag weer  waar het om gaat: een vermogen van 30 minuten van 6,0 of 8,0 kilowatt. “Met het vermogen van 30 minuten kan beter en zuiniger gepland worden dan met het nominale vermogen. Dit omdat het energieverbruik gedurende de dag meestal sterk varieert”, verklaart Martin Rothert, hoofd productmanagement Off-Grid Solutions bij SMA. “Grote verbruikers, zoals ovens, koelkasten, waterpompen of airconditioningsystemen, die voor korte perioden veel stroom nodig hebben, zorgen voor verbruikspieken. Die duren echter meestal niet langer dan 30 minuten”, aldus Rothert.

De twee toestellen van 48 volt kunnen flexibel gecombineerd worden en maken 99 verschillende systeemconstellaties mogelijk. Zo biedt SMA absolute vrijheid en nauwkeurigheid bij het installatie-ontwerp - zowel voor zeer kleine off grid systemen vanaf 3 kilowatt alsook voor grote multicluster systemen tot 300 kilowatt.

Overal onmiddellijk inzetbaar
Off grid systemen worden traditioneel geïnstalleerd in afgelegen gebieden:plaatsen waar een openbaar elektriciteitsnet niet beschikbaar is, maar wel elektriciteit nodig is. “Om overal een betrouwbare autonome energievoorziening mogelijk te maken, hebben wij bijzonder robuuste toestellen ontwikkeld, die bovendien eenvoudig zijn in gebruik” zegt Rothert. Het nieuwe bedieningsconcept OptiUse maakt de installatie, de inbedrijfstelling en het dagelijkse gebruik - voor planners, installateurs en installatiebeheerders -zo eenvoudig mogelijk. Het toestel toont mogelijke installatiefouten onmiddellijk en de inbedrijfstelling vereist slechts enkele stappen. Daarbij kunnen systemen met meerdere Sunny Island omvormers, zogenaamde clusters, heel eenvoudig centraal geconfigureerd en bediend worden via een masterapparaat. Met de hogere beschermingsklasse IP54 en het SMA koelingsconcept OptiCool zijn de Sunny Islands overigens bijna overal inzetbaar. Of ze nu geïnstalleerd worden in de woestijn, in het regenwoud, op een eiland of in het noordpoolgebied: vocht, stof en temperatuurschommelingen hebben geen invloed op de betrouwbare werking van de Sunny Island omvormers.


Over SMA
De SMA Groep draaide in 2011 een omzet van 1,7 miljard euro en is de wereldwijde marktleider op het gebied van zonne-energieomvormers, een belangrijk onderdeel van alle PV installaties. De hoofdzetel bevindt zich in Niestetal nabij het Duitse Kassel en is vertegenwoordigd in 21 landen op zes verschillende continenten. Wereldwijd worden zo’n 5500 mensen tewerkgesteld, plus een aantal tijdelijke werknemers dat varieert op seizoensbasis. Het brede productgamma van SMA omvat omvormers die compatibel zijn met elk paneel op de markt en dit voor alle installatiegroottes. Het productgamma omvat zowel omvormers voor PV installaties in een netwerk, alsook omvormers voor vrijstaande installaties. Zo biedt SMA alle mogelijke technische oplossingen aan met betrekking tot omvormers voor alle installatiegroottes en -types. Sinds 2008 is het hoofdbedrijf van de holding, SMA Solar Technology AG, genoteerd op de beurs van Frankfurt (Prime Standard of the Frankfurt Stock Exchange, S92) alsook op de TecDAX-index. Gedurende de laatste jaren werd het bedrijf beloond met meerdere onderscheidingen voor uitmuntendheid als werkgever en in 2011 en 2012 werd het ook eerste in de “Great Place to Work”® wedstrijd.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Persreferent
Tel. +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-531400
Presse@SMA.de

Contact Investor Relations:
Stephanie Kniep
Afdelingshoofd Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de
Julia Damm
Manager, Investor Relations
Tel. +49 561 9522-1164


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt niet een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG („maatschappij“) of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (samen met de maatschappij: „SMA Groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA Groep.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen berusten op planningen, ramingen en prognoses die momenteel ter beschikking staan van de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of maatschappij). Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden opgemaakt. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheidsfactoren. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de maatschappij wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De maatschappij verplicht zich in geen enkel opzicht deze toekomstgerichte verklaringen voort te zetten en aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen aan te passen.