De eenvoudige manier om opslagsystemen uit te breiden: de nieuwe Sunny Boy Storage heeft plaats voor drie batterijen

Niestetal, 23 mei 2018 – Goed nieuws voor iedereen die een zonnestroomsysteem met opslagmogelijkheden wil installeren of zijn systeem wil moderniseren. Voor de eerste keer kan de Sunny Boy Storage 3.7/5.0/6.0, de nieuwe batterijomvormer van SMA Solar Technology AG (SMA), tot wel drie hoogspanningsbatterijen koppelen. Als de vraag naar elektriciteit toeneemt - bijvoorbeeld bij het opladen van een elektrisch voertuig of bij het aansluiten van een warmtepomp - kan het opslagsysteem op elk moment worden uitgebreid met een extra hoogspanningsbatterij dankzij de Sunny Boy Storage 3.7/5.0/6.0. Met de multistring-batterijomvormer kunnen gebruikers van zonnestroomsystemen het zelfverbruik van hun zonne-energie verhogen, waardoor ze minder afhankelijk worden van de elektriciteitsbedrijven.

Naast drie aansluitmogelijkheden voor hoogspanningsbatterijen van verschillende fabrikanten, die ook parallel kunnen worden aangesloten bij het gebruik van grotere batterijen, is de nieuwe "grote" Sunny Boy Storage uitgerust met de geïntegreerde noodstroomvoorziening Secure Power Supply. Wanneer het elektriciteitsnet uitvalt, kan individueel verbruik nog steeds handmatig worden opgevangen met zonne-energie. Een nog grotere betrouwbaarheid wordt geboden door een optioneel integreerbare noodstroomfunctieback-up die automatisch het hele huishouden voorziet van schone zonne-energie als het elektriciteitsnet uitvalt. De Sunny Boy Storage 3.7/5.0/6.0 is de eerste batterijomvormer die is uitgerust met de SMA Smart Connected service. Beheerders van zonnestroominstallaties en installateurs profiteren hierbij van gratis controle en krijgen een automatische melding wanneer een onderhoud nodig is. 

"Met de nieuwe Sunny Boy Storage bieden we residentiële eigenaars van zonnestroomsystemen nog meer mogelijkheden om de opgewekte energie zelf te gebruiken", zegt Martin Rothert, hoofd van de residentiële en commerciële productgroep bij SMA. "Ze kunnen het opslagsysteem uitbreiden in functie van de vraag naar elektriciteit, waardoor het volume zelfverbruik toeneemt. In combinatie met de intelligente energiebeheerder Sunny Home Manager 2.0 kunnen de energiestromen in huis intelligent worden gestuurd en kunnen de elektriciteitskosten nog verder zakken."

U kunt alle productinformatie over het nieuwe Sunny Boy Storage 3.7-6.0 hier terugvinden. 
De Sunny Boy Storage 3.7/5.0/6.0 zal beschikbaar zijn vanaf juni. 

Over SMA
De SMA Groep is met een omzet van € 900 miljoen in 2017 wereldmarktleider op het gebied van omvormers voor zonnepanelen, die een essentieel onderdeel vormen van elke zonnestroominstallatie.
SMA biedt een uitgebreid product- en oplossingengamma aan die hoge rendementen toelaten zowel voor residentiële en commerciële zonnestroominstallaties als voor grootschalige centrales. Teneinde het zelfverbruik van zonne-energie efficiënt te verhogen kan de systeemtechnologie van SMA op een eenvoudige manier gecombineerd worden met verschillende batterijtechnologieën. Verder bestaat het gamma van SMA uit intelligente oplossingen voor energiebeheer, uitgebreide diensten en het operationeel beheer van zonne-energiecentrales. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal, nabij Kassel in Duitsland, en is in 20 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep heeft meer dan 3.000 werknemers over de hele wereld in dienst, inclusief 500 in Development. De bekroonde technologie van SMA is wereldwijd beschermd door ongeveer 900 octrooien en gebruiksmodellen. De moedermaatschappij SMA Solar Technology AG is sinds 2008 genoteerd in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) en momenteel als enige onderneming in de zonne-industrie in de TecDAX opgenomen.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Germany

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Corporate Press
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax: +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de

Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt geenszins een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG (“Maatschappij”) of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (gemeenschappelijk met de maatschappij: “SMA groep”). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA groep. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen berusten op planningen, ramingen en prognoses die de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of Maatschappij) momenteel ter beschikking heeft. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden opgemaakt. Toekomstgerichte verklaringen bevatten uit de aard der zaak risico's en onzekerheidsfactoren. Verschillende bekende alsook onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de maatschappij wezenlijk afwijken van de hier naar voren gebrachte inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.sma-benelux.com. De maatschappij neemt afstand van elke verplichting deze toekomstgerichte verklaringen voort te zetten en aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen aan te passen.