Opstart SMA-dochterondernemingen in Chili en Zuid-Afrika

Niestetal/Santiago/Centurion, 4 december 2012 – SMA Solar Technology AG (SMA) heeft haar wereldwijde aanwezigheid uitgebreid met nieuwe verkoop- en servicebedrijven in Zuid- Afrika en Chili. De wereldleider concentreert zich in deze toekomstmarkten vooraleerst op installaties van de energiecentraleklasse, maar biedt daarnaast ook omvormers en technologie aan voor alle andere installatiegrootten. Professioneel advies bij de planning van PV-projecten, opleidingen over zonne-energie en uitgebreide diensten maken het aanbod compleet.

Met meer dan 300 zonnige dagen per jaar behoren Zuid-Afrika en Chili tot de regio's met ’s werelds hoogste zonnestraling. Tegelijkertijd kennen beide landen een goede economische groei en een overeenkomstige toename van de energievraag. SMA kan in deze groeimarkten al eerste successen aantonen. In Chili werd de grootste zonne-energiecentrale in het noordwesten van het land met de nieuwste omvormertechnologie van SMA uitgerust. De geïnstalleerde omvormers van de Sunny Tripower productfamilie beschikken over de nodige netbeheerfuncties en werden met succes aangesloten op het Chileense centrale elektriciteitsnet SIC  (Sistema Central Interconectado ). In Zuid-Afrika heeft SMA reeds in de eerste ronde van het Renewable Energy Independent Power Producer Procurement Program vijf projecten toegekend gekregen. Hiervoor zal  SMA centrale omvormers en Transformer Compact Stations leveren voor de Noord-Kaap.

“De belangrijkste groei-impulsen zullen in de toekomst van markten buiten Europa komen. Vooral in landen met een hoge zonnestraling en snelgroeiende behoefte aan energie vormt PV ten opzichte van andere vormen van energieopwekking nu al het goedkopere alternatief. Daarom zijn Chili en Zuid-Afrika voor SMA van strategisch belang”, zegt SMA-woordvoerder van het bestuur Pierre-Pascal Urbon. Met  vaak ongunstige omgevingsomstandigheden en extreme temperaturen in deze regio's, zijn een uitzonderlijke productkwaliteit, hoge bekwaamheid op het gebied van systeemtechnologie en een snelle en betrouwbare service van essentieel belang voor een efficiënte werking van de installaties. 

Met de opening van de kantoren in Santiago (Chili) en Centurion (Zuid-Afrika) versnelt SMA de succesvolle internationalisatiestrategie. De onderneming is wereldwijd in 21 landen vertegenwoordigd op alle belangrijke zonne-energiemarkten.

Over SMA
De SMA Groep heeft in 2011 een omzet behaald van 1,7 miljard euro en is wereldwijd marktleider op het gebied van PV-omvormers, een belangrijk onderdeel van alle PV installaties. Haar hoofdzetel bevindt zich in Niestetal nabij het Duitse Kassel en is vertegenwoordigd in 21 landen op zes verschillende continenten. Wereldwijd zijn meer dan 5500 mensen tewerkgesteld, plus een variabel aantal tijdelijke werknemers, afhankelijk van het seizoen. Het brede productassortiment van SMA omvat omvormers die compatibel zijn met elk type zonnepaneel op de markt en dit voor alle installatiegroottes. Het assortiment omvat zowel omvormers voor PV installaties in een netwerk alsook omvormers voor stand-alone systemen. SMA is daarom in staat een technische oplossing te bieden in de vorm van een omvormer voor elke installatiegrootte en -type. Sinds 2008 is het moederbedrijf van de holding, SMA Solar Technology AG, genoteerd op de beurs van Frankfurt (Prime Standard of the Frankfurt Stock Exchange, S92) alsook op de TecDAX-index. De laatste jaren werd het bedrijf meerdere malen beloond met onderscheidingen als kwaliteitswerkgever en in 2011 en 2012 behaalde het bedrijf de eerste plaats in de “Great Place to Work”®-wedstrijd.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Hoofd persdienst
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax: +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de

Investor relations contact:
Julia Damm
Investor Relations Officer
Tel.: +49 561 9522-2222
Fax: +49 561 9522-2223
IR@SMA.de


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, noch het verkrijgen, behouden of verkopen van aandelen van SMA Solar Technology AG (de “Onderneming”) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: “SMA Groep”). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van aandelen van de Onderneming of van een lid van de SMA Groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.