SMA en BYD breiden wereldwijd strategisch partnerschap op het vlak van opslag uit voor internationale groeiregio’s

SMA en BYD breiden wereldwijd strategisch partnerschap op het vlak van opslag uit voor internationale groeiregio’s

De samenwerking bouwt voort op het succesvolle partnerschap tussen beide bedrijven en hun gezamenlijke inzet om het gebruik van zeer efficiënte oplossingen voor hernieuwbare energie te bevorderen.

SMA Solar Technology AG (SMA, FWB: S92) en BYD Co., Ltd., een van 's werelds grootste fabrikanten van oplaadbare batterijen, kondigen een wereldwijd strategisch partnerschap aan. Beide bedrijven hebben zeer succesvol samengewerkt op de Europese markt en in de APAC-regio en zullen nu het partnerschap uitbreiden om gezamenlijk extra markten aan te boren met een hoog groeipotentieel, zoals de Amerikaanse en Afrikaanse markten. Het nieuwe strategische partnerschap werd op 23 oktober afgesloten in het hoofdkantoor van BYD in Pingshan, Shenzhen, China.

Volgens SEIA's septemberrapport installeerde de VS 2,3 gigawatt (GW) aan zonnestroomsystemen in het tweede kwartaal van 2018 en bereikte hiermee een totaal geïnstalleerde capaciteit van 58,3 gigawatt (GW), genoeg om 11 miljoen Amerikaanse gezinnen van stroom te voorzien. De totaal geïnstalleerde Amerikaanse zonnestroomcapaciteit zal naar verwachting in de komende vijf jaar meer dan verdubbelen en tegen 2023 zal jaarlijks meer dan 14 GW aan zonnestroomcapaciteit worden geïnstalleerd.

"Dit is een enorm marktpotentieel dat we samen met een vertrouwde partner als SMA willen aanpakken om klanten end-to-end oplossingen te bieden voor al hun energieopslagbehoeften,” zegt Julia Chen, Global Sales Director van BYD Batteries. "SMA is één van de meest vertrouwde merken op de markt en we hebben de afgelopen jaren een zeer succesvolle samenwerking opgebouwd die heeft bijgedragen tot het succes van onze Battery-Box energieopslagoplossingen op de Europese en APAC-markten. We zijn verheugd om de samenwerking met SMA uit te breiden en onze middelen te combineren voor onze gezamenlijke doelstelling, nl. het gebruik van oplossingen voor hernieuwbare energie bevorderen."

SMA en BYD begonnen hun samenwerking in 2015 met een gecombineerd aanbod van BYD’s laagspanningsenergieopslagsysteem Battery-Box en SMA’s Sunny Island-omvormers, dat vooral succesvol was in off-grid-toepassingen. In 2017 behaalde de combinatie van de Battery-Box HV, BYD’s hoogspanningsopslagsysteem met lithium batterijen, en de SMA Sunny Boy Storage omvormers ook een hoge marktpenetratie en was het bijzonder geschikt om te reageren op de trend naar zelfverbruik.

Met het uitgebreide partnerschap zullen beide bedrijven nu samenwerken door gezamenlijk technische oplossingen te ontwikkelen en gezamenlijke marketing te stimuleren voor deze oplossingen die gericht zijn op de residentiële en commerciële markt voor energieopslag. De partners zullen ook gebundelde oplossingen blijven aanbieden die tegemoetkomen aan de behoeften van hun klanten voor end-to-end oplossingen inzake energieopslag. Een speciale focus van de uitgebreide samenwerking zal gericht zijn op de groei op de Amerikaanse markt. Extra groeimarkten zoals Afrika vullen de gezamenlijke internationale groeiplannen aan, vooral omdat de bedrijven hun gezamenlijk succes kunnen gebruiken voor off-grid-toepassingen.

"BYD is wereldwijd één van de toonaangevende fabrikanten van lithiumbatterijen en leveranciers van opslagoplossingen en hun systemen helpen, net als onze oplossingen, gebruikers om het zelfverbruik van zonne-energie te maximaliseren," zegt Nick Morbach, Uitvoerend Vicevoorzitter van SMA voor de Residentiële en Commerciële Business Unit. "Na de succesvolle samenwerking van de afgelopen jaren was het een logische stap om het partnerschap uit te breiden tot een internationale samenwerking waarin we complete systeemoplossingen bieden aan onze internationale klanten. Deze oplossingen zijn gebaseerd op SMA's nieuwe energiebeheerplatform ennexOS en stellen eigenaars van residentiële en commerciële zonnestroomsystemen in staat om batterijsystemen te verbinden met zonnestroom- en andere energie-installaties en een zeer efficiënte werking te garanderen, waardoor maximale besparingen op de energiekosten worden bereikt."


Over SMA
De SMA Groep is met een omzet van € 900 miljoen in 2017 wereldmarktleider op het gebied van omvormers voor zonnepanelen, die een essentieel onderdeel vormen van elke zonnestroominstallatie. SMA biedt een uitgebreid product- en oplossingengamma aan die hoge rendementen toelaten zowel voor residentiële en commerciële zonnestroominstallaties als voor grootschalige centrales. Teneinde het zelfverbruik van zonne-energie efficiënt te verhogen kan de systeemtechnologie van SMA op een eenvoudige manier gecombineerd worden met verschillende batterijtechnologieën. Verder bestaat het gamma van SMA uit intelligente oplossingen voor energiebeheer, uitgebreide diensten en het operationeel beheer van zonne-energiecentrales. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal, nabij Kassel in Duitsland, en is in 20 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep heeft meer dan 3.000 werknemers over de hele wereld in dienst, inclusief 500 in Development. De bekroonde technologie van SMA is wereldwijd beschermd door ongeveer 1200 octrooien en gebruiksmodellen. De moedermaatschappij SMA Solar Technology AG is sinds 2008 genoteerd in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) en momenteel als enige onderneming in de zonne-industrie in de SDAX opgenomen.


Over BYD
BYD Company Ltd. is een toonaangevend, internationaal en hoogtechnologisch bedrijf gevestigd in Shenzhen, China. Sinds de oprichting in 1995 heeft BYD een stevige expertise opgebouwd op het gebied van oplaadbarebatterijen, steeds met het oog op duurzame ontwikkeling. Het heeft zijn oplossingen voor hernieuwbare energie wereldwijd met succes uitgebreid met activiteiten in meer dan 50 landen en regio's. Na 23 jaar ontwikkeling heeft BYD een volledig emissieloos en ecologisch energiesysteem gecreëerd (betaalbare opwekking van zonne-energie, betrouwbare energieopslag, innovatief elektrisch transport en een ultramoderne monorail) wat het tot een marktleider in de energie- entransportsector heeft gemaakt. BYD staat genoteerd op de beurs van Hong Kong en Shenzhen. Ga voor meer informatie naar www.byd.com


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Germany

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Corporate Press
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax: +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt geenszins een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG (“Maatschappij”) of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (gemeenschappelijk met de maatschappij: “SMA groep”). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA groep. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen berusten op planningen, ramingen en prognoses die de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of Maatschappij) momenteel ter beschikking heeft. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden opgemaakt. Toekomstgerichte verklaringen bevatten uit de aard der zaak risico's en onzekerheidsfactoren. Verschillende bekende alsook onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de maatschappij wezenlijk afwijken van de hier naar voren gebrachte inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.sma-benelux.com. De maatschappij neemt afstand van elke verplichting deze toekomstgerichte verklaringen voort te zetten en aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen aan te passen.