SMA levert batterijomvormers en systeemtechnologie voor één gigawatt opslagcapaciteit

SMA levert batterijomvormers en systeemtechnologie voor één gigawatt opslagcapaciteit

Opslagsystemen zijn de essentiële hulpmiddelen bij het vergroten van de flexibiliteit voor een gedecentraliseerde en hernieuwbare energievoorziening. Vandaag heeft SMA Solar Technology AG (SMA) wereldwijd haar technologieën ingezet voor opslagprojecten met een vermogen van ongeveer één gigawatt. Batterijomvormers zoals de Sunny Central Storage, voor het integreren van geavanceerde batterijopslagsystemen in grootschalige zonnestroominstallaties, leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van hernieuwbare energie door het aanbieden van netbeheerdiensten om te zorgen voor de stabilisatie van het openbare elektriciteitsnet.

"De optimale integratie van hernieuwbare energie in ons elektriciteitsnet is een grote uitdaging voor de energievoorziening van de toekomst. Batterijopslagsystemen spelen hierin een sleutelrol - er is nauwelijks een andere technologie die een vergelijkbare flexibiliteit biedt," zegt Volker Wachenfeld, Executive Vice President van de bedrijfseenheid Off-Grid en Opslag bij SMA. "Al meer dan 30 jaar ontwikkelt SMA intelligente en efficiënte oplossingen voor de integratie van batterijopslagsystemen in een gedecentraliseerd energiesysteem. Met meer dan 1 GW aan geïnstalleerd systeemvermogen hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt die ook alle toepassingen dekt, van residentiële opslag tot batterijcentrales voor primaire operationele opslag."

Alleen al in de laatste 12 maanden heeft SMA Sunny Central Storage batterijomvormers met een capaciteit van meer dan 400 MW met succes in bedrijf gesteld in projecten in het Verenigd Koninkrijk, Californië, Duitsland, Zuid-Korea en het Caribisch gebied. De Sunny Central Storage systemen van 2200 tot 2750-EV zijn compatibel met de meest technisch en economisch aantrekkelijke batterijtechnologieën en perfect geschikt voor grootschalige opslagcentrales in het multimegawattbereik. De systeemoplossing met een middenspanningstransformator en schakelapparatuur in een bedrijfsklare containeropstelling vergemakkelijkt het systeemontwerp.

Elektriciteit voor afgelegen regio's
Sinds 2001 maken de Sunny Island batterij omvormers van SMA het mogelijk om batterijopslagsystemen te integreren in kleine tot middelgrote systemen voor stroomproductie, vooral in afgelegen regio's. Deze kunnen zelfs zonder het elektriciteitsnet van elektriciteit worden voorzien en profiteren van de economische ontwikkeling.

De juiste oplossing voor elke toepassing
Naast de nieuwe Sunny Tripower Storage voor commerciële en industriële toepassingen, biedt SMA haar klanten al vele jaren intelligente en efficiënte oplossingen voor op het elektriciteitsnet aangesloten residentiële opslagsystemen. De nieuwe Sunny Boy Storage batterij-omvormer maakt bijvoorbeeld de flexibele integratie van maximaal drie onafhankelijke hoogspanningsbatterijen mogelijk.

  • We zullen de nieuwe SMA opslagoplossingen eveneens voorstellen op Intersolar Europe 2018 in München van 20 tot 22 juni. Bezoek SMA op stand B3.210 in hal 3.
  • Sunny Central Storage is genomineerd voor de ees AWARD. U kunt hier meer lezen over de batterijomvormers van SMA.
  • Via de SMA Sunny blog kunt u enkele boeiende projecten terugvinden die gerealiseerd werden met de opslagsystemen van SMA.


Over SMA
De SMA Groep is met een omzet van € 900 miljoen in 2017 wereldmarktleider op het gebied van omvormers voor zonnepanelen, die een essentieel onderdeel vormen van elke zonnestroominstallatie. SMA biedt een uitgebreid product- en oplossingengamma aan die hoge rendementen toelaten zowel voor residentiële en commerciële zonnestroominstallaties als voor grootschalige centrales. Teneinde het zelfverbruik van zonne-energie efficiënt te verhogen kan de systeemtechnologie van SMA op een eenvoudige manier gecombineerd worden met verschillende batterijtechnologieën. Verder bestaat het gamma van SMA uit intelligente oplossingen voor energiebeheer, uitgebreide diensten en het operationeel beheer van zonne-energiecentrales. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal, nabij Kassel in Duitsland, en is in 20 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep heeft meer dan 3.000 werknemers over de hele wereld in dienst, inclusief 500 in Development. De bekroonde technologie van SMA is wereldwijd beschermd door ongeveer 900 octrooien en gebruiksmodellen. De moedermaatschappij SMA Solar Technology AG is sinds 2008 genoteerd in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) en momenteel als enige onderneming in de zonne-industrie in de TecDAX opgenomen.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Germany

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Corporate Press
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax: +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt geenszins een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG (“Maatschappij”) of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (gemeenschappelijk met de maatschappij: “SMA groep”). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA groep. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen berusten op planningen, ramingen en prognoses die de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of Maatschappij) momenteel ter beschikking heeft. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden opgemaakt. Toekomstgerichte verklaringen bevatten uit de aard der zaak risico's en onzekerheidsfactoren. Verschillende bekende alsook onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de maatschappij wezenlijk afwijken van de hier naar voren gebrachte inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.sma-benelux.com. De maatschappij neemt afstand van elke verplichting deze toekomstgerichte verklaringen voort te zetten en aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen aan te passen.