SMA ontvangt opdracht voor grootschalig project in de Atacama-woestijn

SMA ontvangt opdracht voor grootschalig project in de Atacama-woestijn

SMA levert 46 middenspanningscentrales voor de 220 megawatt zonnestroom-centrale Diego de Almagro Sur in de Atacama-woestijn in Chili. Het Zuid-Amerikaanse elektriciteitsbedrijf Colbun SA breidt met dit project zijn portefeuille uit op het gebied van hernieuwbare energiebronnen.

"De zonnestroom-centrale Diego de Almagro Sur zal een belangrijke rol spelen op de Chileense energievoorzieningsmarkt. Daarom zijn we bijzonder verheugd dat Colbun SA heeft gekozen voor de betrouwbare technologie en bewezen expertise van SMA", aldus Daniel Rosende, algemeen directeur van SMA Zuid-Amerika. "Onze systeemoplossingen voor zonnestroom-projecten in het megawattbereik hebben wereldwijd hun betrouwbaarheid en prestaties bewezen en zijn bij uitstek geschikt voor de extreme omstandigheden in de Atacama-woestijn."

Voor het Diego de Almagro Sur zonnestroom- project zal SMA in totaal 46 middenspanningscentrales (MVPS) leveren - elk uitgerust met een Sunny Central 4600 centrale omvormer alsook een transformator en schakelinstallatie in één enkele container. De containeroplossing is gemakkelijk te vervoeren, snel te installeren en in gebruik te nemen. Met het Opticool® actief temperatuurbeheersysteem van SMA is de MVPS bij uitstek geschikt voor de extreme omstandigheden in de droogste woestijn ter wereld en garandeert hij maximale prestaties, zelfs op grote hoogten.

Chili gebruikt momenteel al 44% van zijn elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen. Het energieprogramma van het land heeft tot doel het aandeel van hernieuwbare energiebronnen in de brandstofmix te verhogen tot 70 procent in 2030 en tot 95 procent in 2050.


Over SMA
Als wereldwijd toonaangevende specialist in fotovoltaïsche installatietechniek bepaalt de SMA-Groep vandaag de norm voor de decentrale en duurzame energievoorziening van morgen. Het aanbod van SMA omvat een breed gamma aan efficiënte zonnestroom-omvormers, alomvattende systeemoplossingen voor zonnestroomsystemen van alle vermogenscategorieën, intelligente energiemanagementsystemen en oplossingen voor accuopslag, evenals complete oplossingen voor fotovoltaïsche, hybride dieseltoepassingen. Digitale energiediensten en een uitgebreide dienstverlening, met inbegrip van - onder meer – de exploitatie en het onderhoud van zonne-energiecentrales vervolledigen het aanbod van SMA. De omvormers van SMA werden wereldwijd in meer dan 190 landen geïnstalleerd, goed voor een totaal vermogen van zo'n 95 gigawatt. De meermaals bekroonde technologie van SMA wordt beschermd door meer dan 1.600 patenten en gebruiksmodellen. Sinds 2008 is de moedermaatschappij van de Groep, SMA Solar Technology AG, genoteerd aan de Prime Standard van de Frankfurt Stock Exchange (S92) en is opgenomen in de SDAX-index.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Bedrijfspers
Tel. +49 561 9522-1124
Presse@SMA.de


Disclaimer:
Dit persbericht dient slechts ter informatie en vormt geen aanbod of uitnodiging om in te schrijven op effecten van SMA Solar Technology AG (de "Vennootschap") of van enige huidige of toekomstige dochteronderneming van de Vennootschap (samen met de Vennootschap de "SMA-Groep" genoemd), of deze effecten te verwerven, aan te houden of te verkopen. Dit persbericht mag evenmin als basis dienen van en evenmin als betrouwbare bron worden beschouwd voor contracten voor de aankoop van of het inschrijven op effecten van de Vennootschap of een ander lid van de SMA-Groep, of voor andere verplichtingen. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de Wet op de effecten (Securities Act) van 1933 in geamendeerde vorm.

Dit persbericht bevat mogelijk verklaringen die uitspraken doen over de toekomst. Uitspraken over de toekomst zijn uitspraken die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze bevatten ook verklaringen over onze aannames en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op plannen, schattingen en prognoses die de Raad van Bestuur van SMA Solar Technology AG (SMA of vennootschap) op dit moment beschikbaar heeft. Uitspraken over de toekomst zijn daarom alleen geldig op de dag dat ze worden gedaan. Uitspraken over de toekomst bevatten van nature risico's en onzekere elementen. Verschillende bekende en onbekende risico's, Diverse bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen leiden tot aanzienlijke verschillen tussen de werkelijke resultaten, de financiële positie, de ontwikkeling of de prestaties van de onderneming en de hier gegeven schattingen. Deze factoren zijn onder meer de factoren die SMA bespreekt in de rapporten die het bedrijf publiceert. Deze rapporten zijn beschikbaar op de website van SMA (www.SMA.de). De onderneming aanvaardt geen enkele verplichting om deze uitspraken over de toekomst bij te werken of aan te passen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.