SMA Smart Home publiekstrekker tijdens Intersolar Europe 2013

Niestetal/München, 26 juni 2013 – De beurs Intersolar Europe 2013 verliep bijzonder succesvol voor SMA Solar Technology AG (SMA). Bij een stand van ongeveer 1000 vierkante meter presenteerde het bedrijf innovatieve oplossingen voor alle toepassingsgebieden van zonne-energie. Tijdens de beurs was er vooral veel toeloop naar de stand van SMA Smart Home. Daar presenteerde SMA haar allesomvattende systeemoplossing voor een intelligent energiebeheer voor privé-huishoudens. Het centrale element van het systeem is de Sunny Boy Smart Energy. De eerste grootschalig geproduceerde, aan de wand monteerbare PV omvormer met een geïntegreerde opslagfunctie werd tijdens de beurs onderscheiden met de Intersolar AWARD in de categorie “Photovoltaics”.

Innovaties voor de energievoorziening van morgen
“Naast de onderscheiding van de Sunny Boy Smart Energy met de Intersolar AWARD laat de grote belangstelling van het publiek voor onze stand duidelijk zien dat SMA oplossingen aan het ontwikkelen is voor de energievoorziening van de toekomst. Een allesomvattend, intelligent energiebeheer voor privé-huishoudens met de SMA Smart Home, de SMA Fuel Save Solution voor een zuinige stroomvoorziening van industriële verbruikers in zonrijke gebieden en de kant-en-klare systeemoplossingen voor PV installaties – onze intelligente systeemtechniek draagt wereldwijd bij aan het succes van de omschakeling naar duurzame energie en daarmee aan de realisatie van een decentrale elektrische energievoorziening op basis van hernieuwbare energie”, verklaart Roland Grebe, directielid bij SMA.

Samenwerking met vooraanstaande fabrikanten
Vooral de SMA Smart Home oogstte veel belangstelling. Het is een tot dusver uniek marktconcept, waarbij op basis van prognoses op het gebied van de opwekking en het verbruik van zonne-energie huishoudelijke apparaten op een intelligente manier worden bestuurd. Ook kan een opslagruimte worden geïntegreerd, waardoor het eigen verbruik van zonne-energie aanzienlijk wordt verhoogd. Om meerdere componenten optimaal te kunnen integreren in het intelligente energiebeheer, werkt SMA nauw samen met gerenommeerde fabrikanten uit andere branches: met Miele, voor de rechtstreekse integratie van huishoudelijke apparaten en met Stiebel Eltron en Vaillant, voor de integratie van warmtepompen.

Daarnaast werden de bezoekers van de stand geïnformeerd over de onderzoeksprojecten in samenwerking met toonaangevende autofabrikanten voor de integratie van elektromobiliteit in het energiebeheer en de elektriciteitsmarkt. Accu's van elektrische voertuigen kunnen ook worden gebruikt voor elektriciteitsopslag en voor het leveren van netdiensten.

Complete systeemoplossingen voor PV installaties en PV-diesel-hybridesystemen
SMA onderstreept met de nieuwe ontwikkelingen voor bedrijfsmatige en industriële toepassingen van zonne-energie haar gedegen deskundigheid op het gebied van systeemtechnologie. Naast de MV Power Station voor alle centrale PV installaties presenteerde SMA haar, speciaal voor de Amerikaanse markt ontwikkelde, Compact MV Power Platform. Dat voldoet aan alle specifieke vereisten in de VS voor wat betreft omvormers, transformatoren en controle onder één dak.

Voor een zuinige energievoorziening van industriële verbruikers in zonrijke gebieden met onvoldoende elektriciteitsvoorzieningen presenteerde de onderneming de SMA Fuel Save Solution. Deze zorgt ervoor dat in PV-diesel-hybridesystemen de PV-voeding is afgestemd op de vraag. Dat zorgt voor kortere looptijden van de dieselmotoren en een aanzienlijk lager brandstofverbruik.

Levendige belangstelling bij Capital Markets Day
Ook analisten en investeerders raakten tijdens Intersolar Europe overtuigd van de innovatiekracht van SMA: in de marge van de beurs organiseerde de onderneming de Capital Markets Day 2013. Tijdens het evenement namen ongeveer 30 financiële experts deel aan een rondleiding. Aansluitend presenteerden woordvoerder van het bestuur Pierre-Pascal Urbon en financieel directeur Lydia Sommer de toekomststrategie van SMA.


Over SMA
De SMA Groep is met een omzet van 1,5 miljard euro in 2012 wereldmarktleider op het gebied van PV-omvormers, een essentieel onderdeel van elke PV installatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is internationaal vertegenwoordigd in 21 landen. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala aan omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van PV installaties. Het assortiment omvat omvormers die aangesloten worden op het elektriciteitsnet alsook aparte eilandsystemen. Zodoende kan SMA voor alle vermogensklassen en installatietypen de technisch optimale omvormeroplossing aanbieden. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG beursgenoteerd in de Prime Standard van de effectenbeurs van Frankfurt (S92)  alsook opgenomen in de TecDAX. SMA werd in de afgelopen jaren meerdere malen onderscheiden voor uitstekende prestaties als werkgever  en bereikte in 2011 en 2012 bij de landelijke verkiezingen “Great Place to Work” de eerste plaats.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Contactpersoon voor de pers
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de

Contactgegevens Investor Relations:
Julia Damm
Manager Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.