SMA Solar Academy breidt wereldwijd opleidingsprogramma voor  zonnestroomprofessionals uit

SMA Solar Academy breidt wereldwijd opleidingsprogramma voor zonnestroomprofessionals uit

Opleidingen, webinars, video handleidingen: Jaarlijks nemen meer dan 5.000 installateurs en ontwerpers van zonnestroomsystemen uit de hele wereld deel aan opleidingen van de SMA Solar Academy. SMA Solar Technology AG (SMA) breidt thans zijn aanbod uit en biedt alle beschikbare opleidingen en online cursussen aan op een nieuwe website: solaracademy.sma.de/nl/. Experts die zonnestroomsystemen installeren, batterijopslagsystemen integreren of informatie over de nieuwste omvormertechnologieën willen, vinden nu nog sneller wat ze nodig hebben en kunnen zich rechtstreeks aanmelden.

"Met de uitbreiding van ons opleidingsprogramma en met de nieuwe website maken wij het voor installateurs, verkopers en systeemontwerpers nog gemakkelijker om de juiste opleiding te vinden en te boeken", aldus Tillmann Blume, hoofd van de SMA Solar Academy. "Onze verschillende onlineklassen en opleidingen op locatie met uitstekend gekwalificeerde SMA-experts bieden diepgaande technische kennis, de basisprincipes van de installatie en inbedrijfstelling van zonnestroomsystemen, maar ook specialistische kennis van opslagintegratie, inbedrijfstelling van hybride systemen en energiebeheer voor commerciële bedrijven. Naast de opleidingen die de installateurs in twaalf landen kunnen bijwonen, is er veel belangstelling voor onze webinars. Deze opleidingen zijn wereldwijd online toegankelijk."

Opleidingen over SMA oplossingen, zonnestroomtechniek en duurzaam gebruik van zonne-energie
Al sedert 2004 leidt de SMA Solar Academy systeemontwerpers, installateurs en elektrisch gekwalificeerde personen uit de hele wereld op en brengt ze de vakkennis bij die nodig is om aan zonnestroominstallaties te kunnen werken. In de opleidingen en webinars geven experts hun kennis door over SMA oplossingen, zonnestroomtechniek en duurzaam gebruik van zonne-energie op maat van de specifieke doelgroep. Elk jaar nemen ongeveer 1.000 specialisten uit de branche van de zonne-energie deel aan de praktijkgerichte opleidingen in Niestetal, Kassel, Duitsland. Daarnaast vinden er klassikale opleidingen plaats in de opleidingscentra van de SMA Solar Academy in de VS, Australië, de Benelux, Frankrijk, India, Italië, Japan, het Midden-Oosten, Spanje, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie over de SMA Solar Academy


Over SMA
Als wereldwijd toonaangevende specialist in fotovoltaïsche installatietechniek bepaalt de SMA-Groep vandaag de norm voor de decentrale en duurzame energievoorziening van morgen. Het aanbod van SMA omvat een breed gamma aan efficiënte fotovoltaïsche omvormers, alomvattende systeemoplossingen voor fotovoltaïsche systemen van alle vermogenscategorieën, intelligente energiemanagementsystemen en oplossingen voor accuopslag, evenals complete oplossingen voor fotovoltaïsche, hybride dieseltoepassingen. Digitale energiediensten en een uitgebreide dienstverlening, met inbegrip van - onder meer - de exploitatie en het onderhoud van zonnestroominstallaties vervolledigen het aanbod van SMA. De omvormers van SMA werden in wereldwijd in meer dan 190 landen geïnstalleerd, goed voor een totaal vermogen van zo'n 75 gigawatt. De meermaals bekroonde technologie van SMA wordt beschermd door meer dan 1400 patenten en gebruiksmodellen. Sinds 2008 is de moedermaatschappij van de groep, SMA Solar Technology AG, genoteerd aan de Prime Standard van de Aandelenbeurs van Frankfurt (S92) en is het bedrijf opgenomen in de SDAX-index.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd Bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Contactpersoon voor de pers:
Susanne Henkel
Manager Vakpers
Tel. +49 561 9522-1124
Presse@SMA.de


Vrijwaringsclausule:
Dit persbericht dient slechts ter informatie en vormt geen aanbod of uitnodiging om in te schrijven op effecten van SMA Solar Technology AG (de "Vennootschap") of van enige huidige of toekomstige dochteronderneming van de Vennootschap (samen met de Vennootschap de "SMA-Groep" genoemd), of deze effecten te verwerven, aan te houden of te verkopen. Dit persbericht mag evenmin als basis dienen van en evenmin als betrouwbare bron worden beschouwd voor contracten voor de aankoop van of het inschrijven op effecten van de Vennootschap of een ander lid van de SMA-Groep, of voor andere verplichtingen. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de Wet op de effecten (Securities Act) van 1933 in geamendeerde vorm.

Dit persbericht bevat mogelijk verklaringen die uitspraken doen over de toekomst. Uitspraken over de toekomst zijn uitspraken die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze bevatten ook verklaringen over onze aannames en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op plannen, schattingen en prognoses die de Raad van Bestuur van SMA Solar Technology AG (SMA of vennootschap) op dit moment beschikbaar heeft. Uitspraken over de toekomst zijn daarom alleen geldig op de dag dat ze worden gedaan. Uitspraken over de toekomst bevatten van nature risico's en onzekere elementen. Diverse bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen leiden tot aanzienlijke verschillen tussen de werkelijke resultaten, de financiële positie, de ontwikkeling of de prestaties van de onderneming en de hier gegeven schattingen. Deze factoren zijn onder meer de factoren die SMA bespreekt in de rapporten die het bedrijf publiceert. Deze rapporten zijn beschikbaar op de website van SMA (www.SMA.de). De onderneming aanvaardt geen enkele verplichting om deze uitspraken over de toekomst bij te werken of aan te passen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.