SMA Solar Technology AG krijgt Intersolar AWARD 2014 voor SMA Fuel Save Controller

Niestetal/München, 5 juni 2014—SMA Solar Technology AG (SMA) werd bekroond met de Intersolar AWARD in de categorie “Photovoltaics” voor de SMA Fuel Save Controller op Intersolar Europe 2014 in München. Als onderdeel van de SMA Fuel Save Solution maakt de SMA Fuel Save Controller voor het eerst de integratie mogelijk van grote aandelen zonne-energie in systemen die aangedreven worden met diesel. Zelfs onder barre omgevingsomstandigheden zorgt deze voor een stabiele werking van PV-diesel-hybridesystemen en tegelijkertijd voor een reductie van de exploitatie- en onderhoudskosten. Het is al de vierde keer dat SMA de Intersolar AWARD in ontvangst mag nemen.

"In regio's met een zwakke netinfrastructuur hangt de concurrentiekracht van verscheidene industriële bedrijven in hoge mate af van betrouwbare en kostenefficiënte elektriciteitsvoorziening. Voor het eerst maakt de SMA Fuel Save Solution het mogelijk om aanzienlijke aandelen zonne-energie te integreren in dieselaangedreven netten, wat zorgt voor een bestendig stabiel netbeheer", verklaarde Volker Wachenfeld, Senior Vice President Hybrid & Storage bij SMA.

Met name zonnige regio's zoals het Midden-Oosten, ten zuiden van de Sahara, en Zuidoost-Azië, die verantwoordelijk zijn voor meer dan een derde van de jaarlijkse diesel- en gasturbineverkoop, zijn erg veelbelovende markten voor hybride energieopwekkingssystemen.

De uitdaging van netstabiliteit

Met hun lage investeringskosten zijn dieselgeneratoren tot op heden de wereldwijde norm geweest voor het leveren van elektriciteit in gebieden waar geen elektriciteit is of voor het opvangen van instabiele elektriciteitsnetten. Samen met de aanzienlijke stijging van de brandstofprijzen in de afgelopen jaren zijn ook de kosten van de opwekking van elektriciteit met dieselgeneratoren opgeslagen.  Dankzij de prijsdaling van PV-systemen kunnen kosten bespaard worden door de integratie van grote aandelen zonne-energie.

"De terugverdientijd voor een investering in een PV-dieselhybridesysteem is uiterst kort: gemiddeld tussen de drie en de vijf jaar. Bovendien kan het systeem te allen tijde zonder problemen worden uitgebreid", aldus Wachenfeld. Exploitatie- en onderhoudskosten van dergelijke grootschalige hybridesystemen kunnen aanzienlijk worden verminderd en, afhankelijk van het systeemontwerp, kan tot wel 450.000 liter brandstof worden bespaard met een PV-systeem van 1MW.

De belangrijkste technologische uitdaging is om het aandeel zonne-energie dat stabiel kan worden geïntegreerd in dieselnetten met behulp van slimme regeltechniek te maximaliseren. De SMA Fuel Save Solution werd voor die toepassingen ontwikkeld. Naast PV-omvormers is de andere belangrijke component van deze systeemtechnologie-oplossing de SMA Fuel Save Controller, die vraaggestuurde PV-feed-in beheert op het snijvlak van dieselgeneratoren, PV-systemen en ladingen. De SMA Fuel Save Controller detecteert de energiestroom in het stand-alone-net en berekent het maximale PV-vermogen voor een continue stabiliteit van het systeem en soepel beheer van de dieselgeneratorgroep.

Over SMA 

De SMA groep is met een omzet van 0,9 miljard euro in 2013 wereldmarktleider op het gebied van zonnestroom omvormers, een essentieel onderdeel van elke zonnestroominstallatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is in 21 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van zonnestroominstallaties. Het productassortiment omvat zowel systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten zonnestroominstallaties en ook voor eiland- en hybride systemen. Het serviceassortiment wordt door uitgebreide services en het operationeel beheren van grootschalige zonne-energiecentrales afgerond. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG genoteerd in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) en opgenomen in de TecDAX.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de 

Perscontact:
Susanne Henkel
Contactpersoon voor de pers
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de 

Contactgegevens Investor Relations:
Julia Damm
Manager Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de 

 

Disclaimer:

Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.