SMA Solar Technology AG neemt filiaal in Japan in gebruik

Niestetal/Tokio, 27 februari 2012 - Met een feest in de Duitse ambassade in Tokio heeft SMA Solar Technology AG (SMA) vandaag officieel haar filiaal in Japan ingewijd. De wereldwijde marktleider zal op de Japanse markt in eerste instantie omvormers en communicatieproducten voor kleine PV installaties aanbieden. Het productenspectrum voor de Japanse markt zal later afgerond worden met centrale eenheden voor grootschalige zonne-energieprojecten en innovatieve energiebeheersystemen.

"Japan stond vele jaren aan de top van de zonne-energieindustrie. Al voor de tragische gebeurtenissen in Fukushima hadden wij besloten om deze markt aan te boren. Voor de komende jaren verwachten wij een sterke groei van de Japanse PV markt. Naast de dakinstallaties zien wij ook een groot potentieel voor commerciële en industriële zonne-energieprojecten", verklaart Pierre-Pascal Urbon, woordvoerder van de directie en financieel directeur van SMA Solar Technology AG. "Wij zijn ervan overtuigd dat onze technologie een belangrijke bijdrage kan leveren aan een gedecentraliseerde en duurzame energievoorziening in Japan."

Het lokale team van SMA Japan ondersteunt haar klanten vanuit het nieuwe kantoor in Tokio met hoogefficiënte omvormers van hoge kwaliteit, die speciaal zijn aangepast aan de eisen van de Japanse markt. Verder kunnen klanten steeds rekenen op deskundig advies bij de planning van PV projecten en een uitgebreide dienstverlening.

De SMA productie in Niestetal is reeds gericht op de hoge kwaliteitseisen van de Japanse markt. De productie is niet alleen gecertificeerd volgens DIN ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) en DIN ISO 14001 (milieumanagement), maar werd ook gecontroleerd en gecertificeerd in het kader van de JET-certificering voor de Japanse markt.

Om de voordelen van haar technologisch toonaangevende producten in de praktijk aan te tonen, zal SMA in Japan een referentie-installatie met Sunny Boy- en Sunny Central omvormers opstellen. "In tegenstelling tot de meeste apparaten van lokale aanbieders, kunnen omvormers van SMA onder alle weersomstandigheden buiten worden gebruikt. Ze blinken uit door een hoge efficiëntie, betrouwbaarheid en levensduur", benadrukt Yoshimi Murakami, General Manager van SMA Japan. "De bezoekers van de PV-Expo in Tokio van 29 februari tot 2 maart 2012 krijgen aan onze stand reeds een eerste blik op onze technologie."

Met de opening van het kantoor in Tokio versnelt SMA haar succesvolle strategie van internationalisering. De holding is vertegenwoordigd in 19 landen op vier continenten op alle belangrijke markten van zonne-energie. Nog dit jaar zullen er verdere buitenlandse bedrijven bij komen in de toekomstmarkten Zuid-Amerika en Afrika.

 

Over SMA

De SMA Group draaide in 2010 een omzet van 1,9 miljard euro en is de wereldwijde marktleider op het gebied van zonne-energie omvormers, een belangrijk onderdeel van alle PV installaties. De holding is vertegenwoordigd in 19 landen op vier verschillende continenten. De hoofdzetel bevindt zich in Niestetal nabij het Duitse Kassel. Wereldwijd worden zo’n 5300 mensen tewerkgesteld, waaronder ook tijdelijke arbeiders. Het brede productgamma van SMA omvat omvormers die compatibel zijn met elke module op de markt en dit voor alle installatiegroottes. De omvormers kunnen verkregen worden in een netwerk- of een vrijstaande configuratie. Zo biedt SMA alle mogelijke technische oplossingen aan met betrekking tot omvormers voor alle installatiegroottes en -types. Sinds 2008 is het hoofdbedrijf van de holding, SMA Solar Technology AG is genoteerd op de beurs van Frankfurt (Prime Standard of the Frankfurt Stock Exchange, S92) alsook op de TecDAX-index. Gedurende de laatste jaren werd het bedrijf beloond met een onderscheiding voor uitmuntendheid als werkgever en werd het ook eerste in de wedstrijd “Great Place to Work”.