SMA Solar Technology AG opent filiaal in Thailand

Niestetal/Bangkok, 5 juni 2012 – SMA Solar Technology AG (SMA) opent vandaag officieel haar nieuwe filiaal in Bangkok (Thailand). De wereldmarktleider stelt haar klanten in Thailand een uitgebreid productassortiment voor met PV omvormers voor elke installatiegrootte, van residentiële daken tot grote installaties van vele megawatts, al dan niet gekoppeld aan een netwerk. Bovendien biedt het nieuwe Thaise kantoor professioneel advies op het gebied van projectplanning voor PV systemen, opleidingen en een uitgebreid assortiment aan diensten.

“Met onze 30-jarige ervaring en superieure technologie zijn wij in staat om op nationaal niveau een wezenlijke bijdrage te leveren aan een duurzame en betrouwbare energievoorziening in Thailand, gebaseerd op hernieuwbare bronnen,” verklaart Pierre-Pascal Urbon, algemeen en financieel directeur van SMA Solar Technology AG. “Na het duidelijk akkoord van de Thaise regering om energieproductie uit hernieuwbare bronnen te stimuleren, verwachten wij de komende jaren een aanzienlijke groei van de markt.”

De Thaise regering streeft ernaar om onafhankelijker te worden van fossiele brandstoffen. Het land heeft ook een opmerkelijk voordeel dankzij de grote hoeveelheid zon. Vanuit dit standpunt kan de energieproductie uit PV een belangrijke rol spelen voor de toekomstige energievoorziening in Thailand.

SMA heeft reeds een bijdrage geleverd aan een aantal belangrijke zonne-energieprojecten in het land. Door haar actieve betrokkenheid toont SMA dat zij het belang van de Thaise markt inziet. “SMA omvormers worden op maat gemaakt om te voldoen aan de specifieke vereisten van de Thaise markt. Zij werken betrouwbaar, zelfs onder de meest barre omstandigheden. Deze kwaliteitsproducten garanderen een hoge efficiëntie en betrouwbaarheid voor grote hoeveelheden energie. Daarnaast hebben zij eveneens een lange levensduur en zijn de operationele kosten laag,” aldus Anuson Atilaksana, General Manager van SMA Thailand. “Bezoekers van de beurs voor hernieuwbare energie in Bangkok, die van 6 tot 9 juni 2012 wordt gehouden, kunnen bij onze stand uit de eerste hand ervaren welke producten en diensten wij kunnen aanbieden.”

De opening van het kantoor in Bangkok is een volgende stap in de succesvolle internationaliseringsstrategie van SMA. De onderneming is wereldwijd in 22 landen vertegenwoordigd op alle belangrijke PV-markten. Binnenkort zal ook in Zuid-Afrika een nieuwe buitenlandse onderneming gevestigd worden.