SMA Solar Technology AG opnieuw verkozen tot meest populaire omvormerfabrikant ter wereld

Niestetal, 3 december 2015 – Voor het vierde jaar op rij werd SMA Solar Technology AG (SMA) verkozen tot meest populaire omvormerfabrikant ter wereld door IHS, de internationale toonaangevende bron van kritische informatie en inzicht. IHS ondervroeg in meer dan 40 landen kopers van PV-omvormers, waaronder distributeurs, installateurs, integrators en groothandelaren, aan de hand van de “PV Inverter Customer Insight Survey – 2015”.

"Ondanks de hevige concurrentie bij leveranciers van PV-omvormers wereldwijd, wordt SMA voor het vierde jaar op rij wereldwijd erkend als de toonaangevende PV-omvormerfabrikant voor alle klantentypen en in vele van de grootste zonne-energiemarkten ter wereld in de recentste enquête van IHS ", aldus Cormac Gilligan, solar supply chain senior analyst bij IHS Technology. 

Gevraagd naar hun drie favoriete omvormermerken, vernoemden de ondervraagden in totaal 54 merken. Met een percentage van ongeveer 27% behaalde SMA de eerste plaats in het algemeen klassement wereldwijd. SMA is de favoriete omvormermerk in landen als Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is SMA volgens de ondervraagden voor het tweede jaar op rij wereldwijd het omvormermerk dat het meest door hun klanten wordt gevraagd. 

Het verslag van IHS stelt vast dat klanten zich bij de keuze van hun voorkeursmerk van PV-omvormers baseren op de kwaliteit van de omvormers en de technische ondersteuning en service na de installatie van de apparaten. Dit geldt voor omvormers van alle soorten en maten, waaronder string-omvormers, centrale omvormers en micro-omvormers.

Over SMA 

De SMA Groep is met een omzet van meer dan 800 miljoen euro in 2014 wereldmarktleider op het gebied van PV-omvormers, een essentieel onderdeel van elke PV-installatie, en biedt innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is in 21 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 4.000 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke oplossingen voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van PV-systemen. Het herhaaldelijk bekroonde productassortiment omvat systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten PV-systemen alsook voor eiland- en hybridesystemen. De technologie is beschermd door meer dan 550 octrooien. Het aanbod van SMA wordt aangevuld met uitgebreide diensten en het operationele beheer van grootschalige PV-centrales. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) genoteerd en in de TecDAX opgenomen.

SMA Solar Technology AG

Sonnenallee 1

34266 Niestetal

Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:

Anja Jasper

Tel.: +49 561 9522-2805

Presse@SMA.de

Contact voor de pers:

Susanne Henkel

Tel.: +49 561 9522-1124

Fax +49 561 9522-421400

Presse@SMA.de

Disclaimer:

Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.