SMA versterkt de samenwerking met GreenPowerMonitor bij SCADA-oplossingen voor PV-centrales

Niestetal, 25 februari 2015 - SMA Solar Technologie AG (SMA) en GreenPowerMonitor, toonaangevende internationale fabrikant van bewakings- en besturingssystemen voor zonne-energiecentrales met hoofdkantoor in Spanje, hebben een verklaring over toekomstige samenwerking ondertekend. De versterking van de samenwerking is gericht op het verstrekken van gecoördineerde oplossingen voor PV-centrales met inbegrip van het SCADA-systeem (Supervisory Control and Data Acquisition). Installatiebeheerders en planners van de energiecentraleprojecten profiteren in gelijke mate van het geplande partnerschap.

”Door nog nauwer samen te werken, kunnen wij onze klanten in het segment van grote installaties samen met GreenPowerMonitor nog beter van dienst zijn met gecoördineerde systeemtechnologie, een vroegtijdige systeemvalidatie en met een gecoördineerde projectafhandeling”, aldus Boris Wolff, Executive Vice President Business Unit Utility bij SMA. ”De individueel aanpasbare systemen van GreenPowerMonitor zijn de perfecte aanvulling op de SMA PV-energiecentraleoplossingen voor een professionele bedrijfsvoering en een omvangrijk asset management. De technologie voor de nauwkeurige bewaking en besturing van de energieopwekking levert een belangrijke bijdrage aan de garantie van de investering in een zonne-energiecentrale op lange termijn.”

SMA en GreenPowerMonitor hebben al in talrijke wereldwijde projecten voor PV-centrales met succes samengewerkt en garanderen door de gecoördineerde technologieën een probleemloze opwekking van zonne-energie. Een voorbeeld is de onlangs op het net aangesloten PV-diesel-hybridecentrale in de Boliviaanse provincie Pando, als aanvulling op de eerder uitsluitend op diesel gebaseerde stroomvoorziening van de provinciehoofdstad Cobija met zonne-energie en twee Li-ion batterijen. Naast de zes SMA Sunny Central omvormers, vier SMA Sunny Island batterijomvormers en de SMA Fuel Save Solution maakt het geïnstalleerde SCADA-systeem van GreenPowerMonitor de continue bewaking en besturing van alle technische processen mogelijk.

Het bewezen PV-SCADA-systeem van GreenPowerMonitor biedt diverse mogelijkheden voor flexibele gegevensregistratie met een hoge tijdsresolutie van maximaal 1 seconde, vrijwel elke uitbreidingsmogelijkheid van het systeem en een veilige data-archivering - indien gewenst ook met redundantie. Geautomatiseerde processen en bedrijfsmodi optimaliseren de dagelijkse werking van de zonne-energiecentrale en verhogen de efficiëntie. De beheerder wordt door veelzijdige, geïntegreerde softwaretools voor gedetailleerde data-analyse en uitgebreide onderhoudsplanning en -tracking ondersteund bij het installatiebeheer.


Over SMA
De SMA Groep is met een omzet van ongeveer 790 miljoen euro in 2014 wereldmarktleider op het gebied van zonne-energie omvormers, een essentieel onderdeel van elke zonnestroominstallatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningsstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is in 21 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van zonnestroominstallaties. Het productassortiment omvat zowel systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten zonnestroominstallaties en ook voor off grid en hybride systemen. Het service-aanbod wordt door uitgebreide diensten en het operationeel beheren van grootschalige zonne-energiecentrales afgerond. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) genoteerd en in de TecDAX opgenomen.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de 

Perscontact:
Susanne Henkel
Contactpersoon voor de pers
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de 

Contactgegevens Investor Relations:
Julia Damm
Manager Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de 


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.