SMA wint met de Sunny Boy Smart Energy de Spirit of Innovation Award 2014

Mechelen 8 oktober, 2014 - De Spirit of Innovation Award is de prijs voor de meest energiebesparende innovatie op de vakbeurs Energie in Nederland. Dit jaar wint SMA met de Sunny Boy 3600/5000 Smart Energy, de omvormer met geïntegreerde batterij. De prijs werd op 7 okober 2014 uitgereikt op de vakbeurs Energie. De vakjury beoordeelde de inzendingen op innovatief vermogen, duurzaamheid, potentie om te besparen en de marketingwaarde.

Belangrijke 3-in-1 oplossing
Het gaat om een zonne-energieomvormer van 3,6 kW of 5 kW met een geïntegreerde Li-ionbatterij van 2 kWh en geïntegreerd batterijbeheer. De jury noemt het product innovatief en “Een belangrijke oplossing voor dé uitdaging van dit moment:  de opslag van duurzame energie.” Het is het eerste product waarbij  omvormer, batterij en batterijbeheer geïntegreerd zijn in één toestel. 

“Onze omvormer met geïntegreerde batterij is eenvoudig te installeren, heeft een lange levensduur, en optimaliseert  het gebruik van de eigen opgewekte zonnestroom”, aldus Jan Van Laethem, Managing Director SMA Benelux. “Een zonnestroominstallatie met opslag wordt zo kinderspel en het brengt ook nog eens minder kosten met zich mee. Dit maakt opslag van energie  erg toegankelijk voor eindklanten. Zonnestroominstallaties met opslag maken eindklanten onafhankelijker en belasten minder het elektriciteitsnet.” 

Zonnestroom blijven promoten
“Ik ben zeer verheugd om deze prijs in naam van SMA in ontvangst te mogen nemen.”, aldus Liesbeth Hermans, Marketing Manager SMA Benelux. Onze omvormer is de ideale keuze voor mensen die hun zelfstandigheid willen verhogen. En mocht in de toekomst het salderen wegvallen dan wordt opslag allicht een must. “We gaan de mediacheque ter waarde van 5000 euro  gebruiken om zonnestroom te blijven promoten in Nederland. De gehele omslag naar meer duurzame energieopwekking is enkel mogelijk samen met zonnestroom en daar hoort decentrale opslag ook bij.” 

Over SMA
De SMA groep is met een omzet van 0,9 miljard euro in 2013 wereldmarktleider op het gebied van zonnestroom omvormers, een essentieel onderdeel van elke zonnestroominstallatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is in 21 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van zonnestroominstallaties. Het productassortiment omvat zowel systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten zonnestroominstallaties en ook voor eiland- en hybride systemen. Het serviceassortiment wordt door uitgebreide services en het operationeel beheren van grootschalige zonne-energiecentrales afgerond. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG genoteerd in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) en opgenomen in de TecDAX.

Perscontact
Liesbeth Hermans
Marketing Manager SMA Benelux
+32 (0)15 281 250
Liesbeth.Hermans@SMA-Benelux.com 


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.