TÜV Nord certificeert het energiebeheer van SMA Solar Technology AG

Niestetal, 14 november 2013 - TÜV Nord heeft het energiebeheer van SMA Solar Technology AG (SMA) gecertificeerd volgens DIN EN ISO 50001. De internationaal erkende certificering bevestigt het bijzonder efficiënte en duurzame energiegebruik in de productie en administratie van de onderneming.

"Spaarzaam gebruik van energie via een allesomvattend energiebeheer wordt steeds belangrijker voor huishoudens en ondernemingen. SMA biedt hiertoe niet alleen perfecte systeemoplossingen aan, zoals de SMA Smart Home, maar geeft ook het goede voorbeeld met een operationeel energiebeheer. De succesvolle certificering volgens DIN EN ISO 50001, die gericht is op het voortdurend verbeteren van de energie-efficiëntie en het beperken van het energieverbruik in bedrijven, is nog maar eens een bevestiging dat we pioniers zijn op dit vlak", verklaart Dr. Günther Häckl, Chief Representative en ondervoorzitter van Openbare Zaken bij SMA. Hij merkt op dat een efficiënte en duurzame energievoorziening in combinatie met een minimaal verbruik al lange tijd een vast onderdeel van de missieverklaring van SMA is. Het gestelde doel bestond erin samen te werken met de werknemers om een superieur operationeel energiebeheer te verwezenlijken en manieren te vinden om een zuinige productie te waarborgen.

DIN EN ISO 50001 is de wereldwijd geldende norm voor de certificering van energiebeheersystemen in organisaties en bedrijven. De belangrijkste componenten van de certificering omvatten het bepalen van een intern energiebeleid, het formuleren van energiedoelstellingen en de invoering van een toezichtproces en efficiencymaatregelen voor het continu optimaliseren van het energieverbruik. 

Consistent energiebeheer zorgt ervoor dat commerciële en industriële bedrijven niet alleen hun verantwoordelijkheid nemen voor het milieu, maar ook hun elektriciteitskosten aanzienlijk verminderen en zo hun concurrentiepositie verbeteren. "Het eigen verbruik van zonne-energie wordt steeds belangrijker. Zonnestroominstallaties stellen hen immers in staat om hun eigen energie te produceren op een kosteneffectieve manier en minder afhankelijk te zijn van de stijgende elektriciteitskosten", aldus Günther Häckl.

 

Over SMA 

De SMA Groep is met een omzet van 1,5 miljard euro in 2012 wereldmarktleider op het gebied van PV-omvormers, een essentieel onderdeel van elke PV installatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is internationaal vertegenwoordigd in 21 landen. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala aan omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van PV installaties. Het assortiment omvat omvormers die aangesloten worden op het elektriciteitsnet alsook aparte eilandsystemen. Zodoende kan SMA voor alle vermogensklassen en installatietypen de technisch optimale omvormeroplossing aanbieden. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG beursgenoteerd in de Prime Standard van de effectenbeurs van Frankfurt (S92)  alsook opgenomen in de TecDAX. SMA werd in de afgelopen jaren meerdere malen onderscheiden voor uitstekende prestaties als werkgever  en bereikte in 2011 en 2012 bij de landelijke verkiezingen “Great Place to Work” de eerste plaats.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de 

Perscontact:
Susanne Henkel
Contactpersoon voor de pers
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de 

Contactgegevens Investor Relations:
Julia Damm
Manager Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de 


Disclaimer:

Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

 

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.