De router instellen voor de omvormer

Communicatie poorten open zetten in de router

Oktober 2015

De router instellen kan op twee verschillende manieren, met Port Forwarding of door de DMZ te gebruiken. Om deze functies te gebruiken dient u wel eerst in te loggen in de router. In de meeste gevallen dient u het IP adres van de router in de internetbrowser in te voeren. Raadpleeg best even de handleiding van de router.

Port Forwarding

Bij Port Forwarding worden poorten open gezet die de omvormers nodig hebben om naar het internet toe te communiceren. Zonder deze poorten in te stellen kunnen we niet garanderen dat de omvormer een verbinding kan maken met Sunny Portal. Elke moderne router heeft de optie porten open te zetten. De instellingen kunnen variëren van merk tot merk. De poorten die de omvormers gebruiken zijn UDP poorten.

De omvormer kiest willekeurige poorten boven poort 1024 om de registratie te doen op Sunny Portal. Ook moet de router de optie Multicast ondersteunen.

 

Demilitarized Zone (DMZ)

Demilitarized Zone of kortweg DMZ is een functie dat toestellen vrij van regels laat communiceren met het internet terwijl alle andere apparaten en het netwerk zelf steeds veilig achter het firewall blijven staan. Weer hangt dit af van merk tot merk. Om de DMZ-functie te gebruiken volstaat het om het IP adres van de omvormer op te geven.

Indien u van router wisselt dient u ook op de nieuwe router één van deze twee functies toe te passen. Let wel op dat u de omvormer een vast IP adres geeft. Een vast IP adres instellen, zorgt namelijk voor een stabiele communicatie.

 

Een vast IP adres instellen voor een omvormer