Gedeeltelijke online monitoring

Maart 2019

Indien men beschikt over een omvormer zonder optie tot Webconnect, kan men toch in beperkte mate aan online monitoring doen. Hierbij wordt de productie getoond alsook het actuele vermogen van de omvormer. Bovendien krijgt men een zicht op het elektriciteitsfactuur. Bij deze vorm van monitoring worden er geen foutmeldingen weergegeven. Bij deze methode maakt men gebruik van een SMA Energy Meter en een Sunny Home Manager 2.0.

Door een SMA Energy Meter vlak achter de omvormer aan te sluiten, kan deze al de geproduceerde stroom van de zonnepanelen meten. De SMA Energy Meter dient met behulp van een ethernet kabel aan een router gekoppeld te worden.

De Sunny Home Manager 2.0 wordt bij de hoofdmeter geplaatst en dient ook met behulp van een ethernet kabel aan een router gekoppeld te worden. De Home Manager zal dan via het netwerk de gegevens van de Energy Meter ophalen en daarna de data beschikbaar maken op Sunny Portal.

Afb : Gedeeltelijke monitoring met behulp van een Energy Meter en Sunny Home Manager 2.0 via een ethernetkabel.

Als u ervoor kiest deze methode toe te passen, maakt het niet uit welke omvormer u in gebruik hebt. Met een niet-SMA omvormer werkt dit systeem even goed als met een SMA omvormer. Zolang u gebruik maakt van de combinatie SMA Energy Meter en de Sunny Home Manager 2.0, kan u de energieproductie overal online raadplegen op Sunny Portal.

Met de Sunny Home Manager 2.0 hebt u meteen ook heel wat meer controle over uw systeem en de energie die u zelf produceert. Neem gerust hier een kijkje voor meer info of contacteer een van onze erkende SMA installateurs in uw buurt.