Hoe registreer ik een installatie in Sunny Explorer?

Oktober 2015

Sunny Explorer is een software waarmee u de omvormer kunt uitlezen maar ook waarmee u de parameters van de omvormer kunt aanpassen. Met andere woorden kunt u de omvormer niet alleen monitoren maar ook instellen.

U kunt de software downloaden via de Sunny Explorer pagina.

Eens de software gedownload en geïnstalleerd is kunt u een PV installatie aanmaken. Vervolgens kiest u welke soort verbinding u wenst te gebruiken om met de omvormer te communiceren. Hier hebt u dan de keuze uit een verbinding via Bluetooth of via Speedwire.

In de meeste gevallen wordt een Speedwire verbinding genomen. Een Bluetooth verbinding neemt u best enkel als de omvormer niet met het netwerk verbonden is. Let op, de interne Bluetooth van laptops en gsm/smartphones kunnen niet gebruikt worden om een verbinding te maken. Om een Bluetooth verbinding tot stand te brengen moet u een specifiek USB Bluetooth stick te hebben. De goedgekeurde merken zijn HAMA, Logilink en Kensington.

Eenmaal de omvormer gevonden kunt u inloggen als gebruiker met als wachtwoord "0000" of installateur met "1111".

Als u na het inloggen als gebruiken of als installateur een grijs slotje ziet verschijnen, wil dit zeggen dat inloggen niet is gelukt. Dit kan zijn omdat het wachtwoord om in te loggen gewijzigd is geweest.

Bij een succesvolle login ziet u de omvormer verschijnen met een groene vink. Nu kunt u de omvormer monitoren en parameters instellen.