2 manieren om een omvormer zonder wifi in bedrijf te stellen via een kabelconnectie

Juni 2022

Vaak kan het handig zijn om via een ethernetkabel connectie te maken met het netwerk van een klant wanneer u een omvormer in bedrijf stelt of wenst te monitoren. Bekabelde communicatie is altijd veel stabieler. Wanneer een omvormer geleverd wordt zonder eigen wififunctie is dit zelfs de enige mogelijkheid*. In dit artikel leggen we twee manieren uit waarop u de omvormer instelt via een kabelconnectie.

1. Kabelconnectie met de router van de klant en inloggen via smartphone

Verbind de omvormer via een ethernetkabel aan de router van de klant. Maak vervolgens verbinding met deze router via de wifi op uw smartphone. Door op hetzelfde netwerk te verbinden, kunt u het beginscherm van de omvormer oproepen via het IP-adres dat hij van de router kreeg.

In deze Tech Tip video legt An Geysenbergh, technical trainer bij SMA, u uit hoe dat in zijn werk gaat.

Bekijk hier de video

2. Rechtstreekse kabelverbinding tussen de omvormer en uw laptop

Verbind uw laptop rechtstreeks met de omvormer via een ethernetkabel. Dat kan handig zijn wanneer de omvormer zich ver van de router bevindt, of als u de kabel tot aan de router al klaar heeft gelegd.

In deze Tech Tip video legt An Geysenbergh, technical trainer bij SMA, uit waarop u moet letten bij deze manier om een omvormer in bedrijf te stellen of te monitoren.

Bekijk hier de video

Een connectie tot stand brengen tussen de omvormer en de router van de klant via een Wi-Fi bridge

Wilt u een verbinding tot stand brengen tussen een omvormer en het internet bij een klant, dan kan dat via een zogenaamde Wi-Fi bridge. Die legt een wifi verbinding tussen een toestel dat geen wifi heeft en het wifithuisnetwerk van uw klant. In deze opstelling kunt u een omvormer die geen wifi bevat en waarvoor het lastig is om een ethernetkabel te trekken, uitrusten met wifi en koppelen aan het wifinetwerk van de klant. Daarna kunt u de omvormer op Sunny Portal registreren.

 

*Dit kan momenteel het geval zijn voor SB3.0-5.0 AV-41, STP3.0-6.0-3AV-40, STP8.0-10.0-3AV-40, STP50-41, SBS3.7-6.0 , EDMM-10.A en EDMM-10.