Val niet zonder stroom

met het SMA Flexibel Opslagsysteem met noodstroomfunctie

Oktober 2018

Val niet zonder stroom met het SMA Flexibel Opslagsysteem met noodstroomfunctie

Het kan gebeuren dat het elektriciteitsnet uitvalt of wordt uitgezet. In België is dit actueel wegens het afschakelen van verschillende kerncentrales. Bij een tekort aan stroom kan het gebeuren dat ‘s winters de stroom in bepaalde gemeenten wordt uitgeschakeld.

Natuurlijk wil niemand zonder stroom vallen. Zeker in de winter is dit een probleem, denk maar aan verlichting en verwarming.

Voor eigenaars van een zonnestroominstallatie komt daar ook nog eens bij dat wanneer er geen stroom is overdag bij zonnig weer, de PV-installatie niets zal produceren. De omvormer heeft namelijk stroom nodig om te kunnen functioneren.

SMA heeft hiervoor een oplossing, namelijk het Flexibel Opslagsysteem met noodstroomfunctie. Hiermee kan tijdelijk noodstroom worden voorzien. Doordat er batterijen werden toegevoegd, is het ook interessant om de overtollige zonne-energie op te slaan en ’s avonds te gebruiken.

In dit artikel zullen we uitleggen wat een SMA Flexibel Opslagsysteem met noodstroomfunctie inhoudt, welke producten nodig zijn en hoe men een dergelijk systeem kan berekenen.

Dit artikel bestaat uit:

  1. Flexibel Opslagsysteem met noodstroomfunctie (oplossing voor stroompannes)
  2. Een stap verder met een SMA Smart Home
  3. Berekeningen
  4. Frequently Asked Questions (FAQs)
  5. Voorbeelden


Voor meer informatie over de producten inclusief de technische gegevens, gelieve te kijken onder de betreffende producten.

Met dit artikel hopen we u een hulpmiddel te geven voor een ruwe berekening. Voor een meer gedetailleerde berekening kunt u navraag doen bij een installateur of distributeur.